verhaal 3
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
21 Februari 2007 | Suriname, Paramaribo
Ik krijg vaak reacties of ik hier wel wat voor school doe… TUURLIJK het onderzoeksplan is goedgekeurd! We zijn nu bezig met een literatuuronderzoek. We gaan aantonen dat een goed ontbijt leerprestaties en gedrag bevorderen. Klinkt natuurlijk logisch maar nu moeten we het wetenschappelijk gaan onderbouwen en het toespitsen op een achterstandswijk in Suriname. Verder gaan we as zondag 3 dg het binnenland in om voor Ehbo’er te spelen op een kinderboekenfestival. Wel spannend want de andere hbo’ers hoeven niet mee i.v.m. met het taalprobleem. (dus het wordt vast iets van knijp knijp ‘doet dit pijn’… als ik dit keer maar geen klap terug krijg (noortje!!)… ;-))
Verder zijn we al mee geweest naar de scholen. Hier hebben we meegekeken met een les. ‘Whoo’ wat een kleine ettertjes zeg! allemaal schreeuwen en slaan, hups daar ging weer een liniaal van de juf tegen dat arme etterige kindje.
Maar goed nu genoeg over school want dat is voor jullie niet heel spannend om te lezen.
Nu de leukere zaken…
Paardrijden:
les numero twee ging niet helemaal zoals gepland…
Bonnie stapt op het paard, het resultaat was dat haar hele linnenbroek doorgescheurd was, stond ze in haar stringetje brahahaha (mss had je erbij moeten zijn om de situatie te kunnen visualiseren)
Harriet stapt op paard, stijgert dat beest! Grrr, maar ze staat meteen op en klimt weer zijn rug op. De held!
Hsia Ping gaat ook op zijn rug zitten en gedachte van het paard waren wederom je kan mijn rug op.. hups weer die poten de lucht in. Ze blijft wel als een echte cowgirl achterop zitten.
En nu ik… tsja ik ben ook zo stom om nog een poging te wagen… iedereen was immers nog vrolijk. maar zo klaar als een klontje is het feit nu natuurlijk dat ook ik eindigde in de zandbak! Meteen dikke pijn aan mijn kadetten (of pijn aan mijn dikke kadetten :D) nou ja, het komt neer op AUWWWW dag erna naast mijn billen waren mijn nek, schouders, rug en zij pijnlijk door de klap. Dit was zeer herkenbaar van eerdere snowboard ervaringen… ik denk niet nog een poging te wagen op deze Harry de hengst, ik ben nog steeds boos dat een beginners paard zo schrikkerig kan zijn!
Salsa:
Erg leuk en lachwekkend! Dansen met een man is nog wel wennen, je moet iemand die je niet kent steeds in de ogen kijken en daar hou ik nog niet zo van. Niet eens zozeer omdat ik de Surinamer’s eng vind, maar vooral omdat ik t prettig vind om te kijken of er niet iemand per ongelijk op mijn tenen staat te dansen.
Boottochtje:
Afgelopen zondag zijn we met de hele windesheimgang met de boot weggeweest naar nieuw Amsterdam, Braamspunt en vissersdorpjes (heel armoedig en vies maar wel mooi om het andere leven niet uit de stad te zien).
Helaas: een hele dag op een boot beloofd dat mijn blaas niet genoeg flexibel is… uiteindelijk waren we in een vissersdopje aan de praat geraakt met een mevrouw. Ze bood ons drinken aan -> regenwater, waarin je het deel regen uit het woord niet proefde. Dit was de kans op een toilet dacht ik, nou ja misschien ook niet maar ik MOEST gewoon. Loop maar even mee. Ik volgende de mevrouw naar een plekje achter haar ‘huis’ een plekje omgeven met golfplaten moest het toilet voorstellen. No problemo nog dacht ik, want ik was allang blij dat niemand me hier kon zien! Hier mag je plassen zegt ze al wijzend naar twee houten planken op het zand. Ze sluit de ‘deur’ en blijft ervoor staan. Uhhh nee ik hou het op was mijn gedachte. ‘ben je al klaar kind’ zegt ze na een paar minuten. Ik open met mijn broek nog dicht de deur en vraag haar weer wijzend naar de plankjes of ik echt op het hout moet plassen (dat in het engels want NL kon ze niet). ‘Ja’ zegt ze weer waarbij ze weer plaats neemt voor de deur! Damn ze kan zien aan de plankjes dat ik niets gedaan wanneer deze niet plaatselijk donkerder waren geworden. Zal ik wc-papier halen vraagt ze. Uhhh ik kan niet meer terug dus antwoord timide ‘ja graag’. Nu moest ik wel anders was het onbeschoft, voor haar was het immers heel normaal om op plankjes te plassen. Aanpassen Marieke zei ik tegen mezelf en ik voelde medelijden met de allochtonen die inburgeringcursussen verplicht moeten afleggen.
Het wc papier kwam tussen de gleuf door. Hups daar ging het, niet te hard want houten planken spetteren.
Toiletpapier mocht ik in de prullenbak gooien.
Opgelaten vertelde ik het verhaal later aan de anderen. Reactie: ‘moest je die plankjes niet optillen zodat er mss een gat onder zat…?’ UHHHH BRAHAHAHA ik zou t niet weten klinkt opzich wel heel aannemelijk!
Dan zou die vrouw wel raar opkijken dat ik over haar deksel heb staan plassen… haha te erg gewoon
Maar als ik dan bedenk dat ik met mijn blote vingers de plankjes wel had op getild en het uiteindelijk toch geen deksel bleek te zijn (omdat er toch geen gat onder verscholen zat)… kan ik nu toch weer met een gerust hart gaan slapen….
21 Februari 2007 - 18:22
Irene:
hahahaha wat een koetje ben je ook.. wat zal je blij zijn als je op onze heerlijke zwolse wc weer amg plassen.. als je wilt leg ik er wel een paar plankjes overheen hoor als je dat gewend bent straks:D
Liefs -
21 Februari 2007 - 18:23
Ilona:
He hoi,
Klinkt leuk allemaal zeg. En jeetje wat beleef je daar veel, leuk om te lezen hoor. Veel plezier nog. Groetjes, Ilona -
21 Februari 2007 - 19:49
Yali:
eeeuuuuuwww!!!
wel leuk van salsa! ik zal hier je mannelijke partner zijn als je terug bent!
kus -
21 Februari 2007 - 21:12
Luuk:
Jaaa daaaag yali komt niks van in... die mannelijke partner ben ik al;)
Verder klinkt het weer super allemaal. Lekker "blonde" avonturen
Hoop snel weer wat van je te lezen
Kusje -
21 Februari 2007 - 22:09
Jin :
Zo maar gelijk op zijn Surinaams reageren: Kuneti Pikinmisi, hier een berichtje uit onverwachtse hoek! Ties altijd mooi om reisverhalen van andere te lezen, net zoiets als er een zelf een klein beetje bij zijn! Jaa zo blijkt maar weer dat plassen al een heel avontuur kan zijn! Ipi-ipi prisiri Sranan (zo met mijn goeiste Surinaams wordt dat laatste zoiets als Heel veel plezier in Suriname)
Groetjes Jin van der Wal (de kok van de kookworkshop) -
22 Februari 2007 - 02:47
Adinda:
Heeej!!! Nou jij vermaakt je prima!! Wat een verhaal zeg met die wc, ga je ons nog vertellen wat de werkelijke bedoeling was als je er achter komt?!! ;) Mooi verhaal voor een eventuele bruiloft... Have fun!! Liefs vanuit down under!! -
22 Februari 2007 - 09:03
Mijke:
Hey dame,
Ik las hem op mijn werk en ik lig echt helemaal compleet in een deuk van het lachen..... Tranen rollen nog over mijn wangen...
geweldig dit.... blij dat jij alles al ontdenkt ;) scheelt weer acties van mijn kant... ;)
Veel plezier nog en tot snel!
Heb jij trouwens een adres daar waar wij kaarten heen kunnen sturen?
Kuzz Mijke
22 Februari 2007 - 09:23
Liel:
Brahahahahahaha! Echt Marieke . . . -
22 Februari 2007 - 13:06
Gitte:
Hahaha, wat een verhaal! Ik ben benieuwd wat nu echt de bedoeling was van de houten plankjes, ach, je blaas was weer leeg en dat luchtte vast op.
Veel plezier daar!
Dikke kus -
22 Februari 2007 - 13:28
Janneke:
Hoe is het inmiddels met de blauwe plekken?? Nederlandse paarden zijn lang niet zo wild hoor ;-) Heel leuk om al je verhalen te lezen, veel plezier en succes daar!!
Dikke kus -
22 Februari 2007 - 14:39
Noortje:
Hi meis, klinkt erg goed, vooral dat plasverhaal ;-) Begon ze al te missen de mooie acties :-)
Veel plezier nog en ik mail je zodra ik de sneeuw weer heb verlaten!!
Kuskus -
22 Februari 2007 - 19:46
Je Moeder:
Dag meisje,
Ik realiseerde me dat leuk geschreven varhalen niet echt leuk hoeven te zijn, zoals jouw verslag van het paardrijden. Pas aub op!!!!Ik ga eens bedenken hoe ik een verhaal van mijn bezoek aan de tandarts waarbij ik 3x verdoofd ben waarvan 2x tijdens de behandeling en wat eindigde in een scheve mond en een neerhangend ooglid toch nog leuk kan maken om aan te horen.
Liefs -
22 Februari 2007 - 20:06
Hey lief nichtje,
Wat leuk dat je het zo naar je zin hebt! Wist niet dat je, buiten al je andere talenten, ook zo geweldig kan vertellen!
xxx en groetjes van mij natuurlijk, Leo, Mark en Lisanne. -
23 Februari 2007 - 18:04
Miranda:
Haa Marieke!
Erg leuk om je verhalen te lezen!En idd, je kan goed schrijven. We missen je al wel een beetje hoor tijdens onze reflectiebijeenkomsten (oke praatuurtje). Maar nog erg veel plezier daar!
Liefs Miranda -
25 Februari 2007 - 10:51
Ruben:
Haha wat een verhaal. Ik vind alles best als je bij ons maar niet over de bril pist. Veel plezier daaroo. Dikke kus ruben -
25 Februari 2007 - 11:08
Elbert & Sandra:
Voordat wij aan Elbert zijn sollicitatiebrief begonnen, dachten wij....laten wij eerst Mariekes verhaal lezen en wat lagen wij strak. Beloofd weinig goeds als ik daarheen ga met al dat wildplassen...maar nu weet Elbert in ieder geval wat ons te wachten staat. Kunnen niet wachten op je volgend verhaal..die ik zeker nu verplicht met Elbert moet lezen...zodat hij weer lekker kan lachen om je strakke acties. -
25 Februari 2007 - 11:23
Hey nichtje
Leuk dat je het zo naar je zin hebt! Wist niet dat je, buiten je andere talenten, zo boeiend kan vertellen.Enne, voortaan gewoon de plankjes opzij schuiven hoor want daaronder zat ECHT wel een gat! Tip; neem een enorme hap lucht en vooral NIET kijken!! Slaapse,
Groetjes en xxx van mij , Leo, Mark en Lisanne -
25 Februari 2007 - 11:28
Annet:
Oeps,dacht dat mijn vorige berichtje niet doorgekomen was,wel dus. -
26 Februari 2007 - 19:06
Dieuwke:
Wat een mooi verhaal weer! Echt mooie marieke-actie...;-) En gaat het weer met je pijnlijke kadetjes?
kus! -
27 Februari 2007 - 10:49
Marloes:
haha echt actie marieke he...misschien nog ff boekje gewoontes bestuderen;)
hey marieke we mailen
dikke kusss
02 Maart 2007 - 13:57
Nynkie:
Sjappie Sjappie sjappie!! wat ben je toch een sjappie!!!hahaha..wat een geweldig verhaal weer!! Ik zou zeggen maak vaker van dat soort momenten mee, want het is echt kostelijk om te lezen!! grappi dat veel mensen het als een ' marieke actie' bombarderen!!!(ben ik het wel mee eens opzich!!Ik ben blij dat het goed met je gaat!! En ik hoop snel weer meer te kunnen lezen!! liefs Nynke -
02 Maart 2007 - 13:58
Nynkie 2:
ooh ja ik ga vannacht op vakantie naar Tjechie!! jeeeeh...heb ik echt veel zin in!! ik ga snowboarden!! nog enkele tips?? liefs